Як можу я казати вам про гріх,
Коли я сам грішніший за усіх.
Як можу правити я ваших дум,
Коли у власні думи трапив сум
тому, що не знайшов і не зберіг.
Як можу я казати вам про гріх.
Як можу я узріти вашу душу,
Коли я тільки тілом жити мушу.
Чим слухати мені, коли душа
Почне до мене говорити у віршах.
Коли до Неба грішним тілом рушу.
Як можу я узріти вашу душу.
Якою мірою прикласти ся до Суду
Із усіма хто був і хто ще буде.
Скоритися, чи ні... У мирі, чи в війні…
Що для безгрішного судді в ціні
Із того, що цінують люди…
Якою мірою ставитися до судеб.
Як може хтось сказати нам про те,
Що таємниче, вічне і святе.
Як умістити у однім одвіті
Усе, що твориться на тім і цьому світі.
Ю.П.
2015
https://youtu.be/rU0BBZSgeTs