Я на курсах терплю муки -
Педагогіку "гризу",
Пізнаю граніт науки...
І у місто не ходжу.
Я на лекціях не сплю,
Не скучаю, не дрімаю,
Дуже добре все сприймаю,
До науки весь горю.
І сиджу в бібліотеці,
Конспектую геть усе,
А про те, що я в столиці -
Вже ніяк не вірю в це.
Про театри і музеї,
Через день ходить в кіно,
Про хокей і планетарій
Я забув уже давно.
А як прийде час прощання,
Чемодан стану складать.
Всю дорогу буду думать
Як директором-то стать.
Як директором не вийде,
Може завом десь піду,
А як ні, то - лаборантом
Дипломованим буду.
Лютий 1983р. м.Київ.