Коляд, коляд, колядниця!
Дядько любить молодицю.
Молодиця ця така,
Що подай їй мужика!
То ж біжить до неї дядько,
Несе гуску, курку, качку.
Вже й кабанчика віддав,
Виніс все, що в хаті мав!
Отака у нас Солоха,
Зі всіма жартує трохи.
На свята, у будні дні,
І у зимку й на весні.
Ходять мужики селом
До Солохи на Різдво.
Літом й восени веселі
Мчать у вдовину оселю.
Сватів до вдови засилають,
Та вона перебирає!
З самим Чортом справу має,
В небі на мітлі літає.
Сам Гоголь в неї закохався,
Та, видать, не женихався,
Бо проказниця вдова
За Ніс щастя віддала б!
…Баєчку строчу пером
І вітаю всіх з Різдвом!
7.01. 2012р., Київ