В чарівну ніч… Маланки свято…
Зібрались ворожить дівчата…
Про свої мрії шепотіли…
В гаданнях долю взнать хотіли…
Ось північ… таїнство почалось…
В пшениці щастячка шукалось…
У кого - перстень, вже до пари лине…
Чекай сватів вже на Галини…
В кутку коноплю волочили…
Бо дуже заміж вже хотіли…
А щоб дізнатись, з ким їм під вінець…
Під пОдушку поклали гребінець…
Під сміх і під сердечні таємниці…
Печуть дівчата вміло паляниці…
І ними вже Рябка частують…
Та лиш одну в невісточки готують…
Палають свічки… дзеркало віщує…
Коханий образ воском вже малює…
Принишкли всі.. лиш скрипи під вікном…
Та місяць світить жовтим бурштинОм…
Затихло все… лиш диво-ніч чарує…
Та віщі сни дівчатам подарує…
Сеем, веем, посеваем,
С Новым годом поздравляем!
Хоть и “старый” Новый Год -
Все равно добро несет!
Мы желаем по старинке
Плодовитости - скотинке,
Теплой будки - собачонку,
Блюдца молока - котенку,
Горсть пшеницы - петушку,
Девку красную - дружку,
Деток малых - папе с мамой,
Бабушке - внучаток малых!
Сеем, веем, посеваем,
С Новым годом поздравляем!
Открывайте сундучок,
Доставайте пятачок!
Лія*** відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00