Як відшукати сенс цього життя,
Як розгадати тайну змісту слова,
Відкликати як думку з небуття,
В потрібний ракурс повернуть розмову?
Як розгадати вічності секрет,
Як віднайти все те, що не вмирає,
Як змалювати відчуттів портрет,
Як дати відповідь, коли її немає?
Як зрозуміти те, що не дано,
Як роздивитись те, що не існує,
Як осягнути поглядом пано
Й не пропустити те, чого бракує?
Як розпізнати в різнобарв"ї перл,
Як в гамах віднайти потрібну ноту,
Як правильно довірить влади жезл,
Чи вовка відрізнити від койота?
Як не знітитись в темряві на мить,
Не отруїтись при пожежі димом,
Як пересилить біль, коли болить,
І з тисяч слів знайти потрібну риму?
Як прочитати, що писав поет,
У лабіринт думок відкрити дверці,
Щоб зрозуміти правильно куплет,
Наспіваний не голосом, а серцем!
Серце поета -на те він поет-
зобов"язаний дати відповідь на питання і не тільки ці...
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Але, щоб дати відповіді на всі питання деколи бракує життя. Напевне то і є рушієм творчості: шукати відповіді на виникаючі питання сьогодення і заповідати робити це своїм наступникам. Дякую, Галинко!