Без роду в негоду, удачний на вроду,
У темряві Яків кипів!
Чуби чи загуби, чи риб’ячі губи
У комині часу терпів.
Не в змозі знайти у вінця середини
Початку в аграрних дворах,
До верху у хмари здіймав пелерини
Горпини на срібних вусах.
У мерії взимку завжди перевага-
Приховані хлібні місця.
Божественно древнє Світило сарматів
Запалює вогкі серця.
На жорнах мірошника квітнуть кристали
У парі знаходять пароль,
У темряві Якова ждуть п’єдестали
Лиш час не втрачає контроль…
120923