Та сама верба, зчарована зіллям,
Заклякла обіч зміїстої річки.
Тонесенька, в білім, мов у весільнім,
З’явилася звідкись юна берізка…
Не знаю, чи їй багатства Психеї
Також обіцяв хтось з неба дістати,
І думав він, звісно, тільки про неї,
Як лицар-ідальго про Дульсінею,
Й вплітав у признання власні цитати…
Чи, може, долоню склавши човенцем,
Він відблиски зір збирав на гладіні.
А ті, мов в’юни, грайливо-- між пальці,
Бо ж знають за смертних більше бувальці--
Закохані хвильні й надто наївні.
Та сама верба, зчарована зіллям,
Й берізка побіля — як дві сестриці.
Святкує коханий срібне весілля,
Моро́зно в душі,… але це дрібниці.
Астероїд Психея-- унікальний об'єкт в нашій Сонячній системі, оцінюється в 10 000 квадрильйонів доларів США. Вся світова економіка варта близько 74 трильйонів доларів. Видобуток матеріалів з цього астероїда змінить роботу всієї економіки Землі.