Гарний вiрш, Людмило.
Дiйсно, дуже сумнi подii вiдбуваються. Так головне, що i нiяких зрушень у позитивний бiк не проглядаеться. Президент знову гундосить, що ми, як дотримувались Мiнських домовленостей, так i будемо продовжувати дотримуватися. Так домовленостi укладають же, щоб iх обидвi сторони дотримувалися. Якщо сепаратисти iх i не збираються виконувати, то чому ж ми повиннi? Ну, абсурд просто якийсь.
Тiльки от у вас у останньому рядку у словi "новi" змiнюеться наголос, все-таки ж тут наголос на останньому складi, а не на першому. Може вам у цей рядок додати ще слово "цi" - "Як гiрко плачуть новi цi п'едестали".