Ми року Нового чекали,
Як нового життя начало…
І ось він в хату увійшов
Хоч ноги збив… до підошов!
Хай Новий рік несе дива…
Нехай дотла згорить Москва!
І ще б нам дуже повезло,
Якби застрелився х-ло!
Нехай у наших ворогів
Всі ріки вийдуть з берегів!
Щоб газ – по тридцять, нафта – двадцять:
То ж москалі хай веселяться!
…А нам щоб жити без війни.
Нехай насняться віщі сни.
Щоб кожен українець – брат!
Щоб рід помножився стократ.
Щоб стали вільними ми нині,
Здобудем славу Україні!
Щоб геть із влади – всю холеру,
Й родивсь новий Степан Бандера!**
_________
*Не претендуючи на авторство, пропоную
колегам і читачам клубу цю співомовку як
нешкідливий засіб від новорічного похмільного
синдрому. Вірш надіслала мені колега Наталія
Матвієнко, офіційним опонентом дисертації якої
я мав нагоду виступити в переддень нового року.
Мав гріх редагувати твір та додати 1-го катрена.
**День народження якого ми відзначаємо сьогодні.