Що мені недоля
Як я вільним на коні
Скачу безмежним полем
Вбиваючи горе.
А що горе, що там буде
Вільному козаку
Бо Україну в серці любить
Поки доля не згубить.
Що мені ті страхи
Коли є збоку друг
А у руках є шабля
Що мене славить.
Що мені невдачі
Я б’юсь за Батьківщину
А колись й заплаче
Нещастя від удачі.
Що мені ті ночі
В яких лягаю кров’ю
Коли у серці дівочі
Яснії очі.
Що мені вороги
Коли я ще дихати можу
Бо всі ми вільні козаки
Українські слуги.