Зайве відкинуте,
В ліс пробирається тінь листоноші,
І ніби все в нормі,
Якщо не зважати,
Що в лісі живуть химерні істоти,
І різних жучків, по декілька сотень.
На місто повільно спирається ніч,
Падають зорі, місяць не спить,
Відчинені вікна квартир і будинків,
Теплої ночі так душно,
І хочеться вийти на двір.
Залишки риби чикали на нього,
Після вечері спізнився, не зміг,
Кухня здавалась дедалі нудніша,
Світло від лампи падало в низ.
Дібравшись до ліжка він ліг.
Прокрутив всі події,
Побачив знайому,
Й немовби справді знався на мріях,
І просто не спав.