Я голодую.
На площі Свободи
байдужість і спокій,
А трішечки збоку,
біля дороги,
лежить черевань.
Обличчя і груди
поцупила марля.
На животі –
пакуночок солі.
Я голодую.
Болить голова
і трясе піднебення.
Я хочу спокою
та милості Калі.
Мамуню,
прийди,
пожалій своїх діток,
А мурина цього,
що йде із білявкой,
навік прожени.
Я голодую.
Із хмар виглядають
Гірник та Макух,
Надравши сраки
усім тим янгелам.
Продовжує жити
все власним законом
І я голодую
лише до світанку.
м. Харків
Мурин - негр
О.Гірник та В. Макух у часи СРСР спалили себе на знак протесту проти обмеження розвитку української культури