ВЗIРЕЦЬ.
Хто сказав,що санаторiй –
вiдпочинок i лафа?
Я ж кажу всiм однозначно –
цi слова - "ля-ля" й "фа-фа"!
Цiлий день по процедурах
тут ганяєш , як спортсмен,
лише з цього марафону
вже стрункий, мов манекен.
Цiлий день по процедурах -
вже не вiдчуваєш нiг,
їсти хочеш, як скажений,
до столової побiг.
А в столовiй зустрiчає
запах, та такий смачний,
все по вищому розряду -
ресторан, та ще й який!
Є в меню , що вибирати,
чим клiєнта частувати,
страв перелiк чималий,
вибирай , гiсть дорогий!
Тут салатiв тьма велика
апетиту додає,
вінегрет, буряк червоний,
пелюстки та олiв`є.
Оселедець, грiнки з сиром,
млинчики, сирне кiльце,
iкра заморська кабачкова -
де ти ще побачиш це?
Борщ червоний з пампушками,
овочевий суп, харчо,
суп гороховий з шкварками,
юшка i розсольничок.
Є вареники, пельменi,
кашi, кури у сметанi,
риба i супи молочнi
та ще й зрази картоплянi.
Око радують омлети -
височеннi та пухкi,
а якi смачнi котлети,
та й для травлення легкi!
Правда, iнодi буває,
що кабанчик пiдведе -
замiсть м`яса - одне сало,
а воно ж у плов не йде...
Пiсля трапези смачної
П,єш смачний компот, чи чай
з медом, та ще й і з лимоном,
каву... Лопни, не лишай!
А на полудень, як в казцi -
хочеш вiр, чи перевiр -
апельсини та банани,
соки, йогурти, кефiр!
Булочки пухкi та кекси -
слиною аж залива,
яблучка... Та що казати -
не дiєта, а дива!
Санаторiї вiдомi -
Товтри, Моршин,Трускавець,
але Денешi - всi кажуть
можна ставить за взiрець!