«Що то - свобода?» -діда запитав
І відповів дідусь, заплющив очі,:
«То, хлопче, бачиш, там вгорі, з під хмар
Літає пташка й вирватися хоче.
А, коли взяти її і зловить
І засадити в клітку, навіть чисто з злота -
Нізащо в світі не захоче жить,
Хоч би й до корму дав їй позолоти.
Ти будеш дбати, годувать її,
Будеш тулити іграшки й дарунки -
Та лишень небо снитися у сні
Буде, сердешній, а не ситість шлунку.
І як ти її, онучку, не лелій,
Як не пести і не тули до себе -
Їй найдорожче не ухід цей твій,
А світле, вільне й непокірне небо!
Так і в житті, внучатку, позачас,
Полакомившись на якусь наживу,
Навіки можна втратити якраз
Свободу, волю й рідну Батьківщину!
Сьогодні під час мітингу після параду у м. Борисполі зазвучав гімн України. Всі стояли німі. Почала співати,народ - очманів,повертався, дивився, сміявся(з чого - з себе , що не любиш свою Україну?), але через десяток секунд "роздуплились", почали голосно підспівувути...А головне, якась маленька дівчинка старалась поряд зі мною найдужче... Росте нове покоління, тільки треба показати приклад!
Борода відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00