( в дарунок Лесі Сивій та Соломії Боднар, дружині та доньці загиблого воїна Володимира Боднара, авторкам ілюстрацій та графічної обробки малюнків до 1,2,3 та 4 томів багатотомника Наталії Хаммоуди " Соло надірваних струн")
Собою значить контур білий лист.
Маркує світ, що між шляхів та долі.
Іде штрихами через брід та міст,
Заповнюючи білизну́ поволі.
Зігнулись риси. Випростався зріст.
Відкрився погляд, блиснувши підвійно —
Вже на папері засвітився зміст,
Вкладаючись графітом мелодійно...
...Зі всіх безмірних оберемків діл,
Розкладених у незімкне́нне коло
Вкладали в сотні аркушів завіт —
З донько́ю матір малювали "Соло"....
Марія Дребіт
01.09.2023 Португалія