***
Студенти, вчені, трактористи,
хірурги, водії, артисти...
Ці добровольці – щит наш нині
і слава, й гордість України!
***
Діряві каски і намети,
АК, старенькі кулемети...
Та зброя їх – свята ідея
й вогонь любові Прометея.
***
Незламний дух, козацька сила
така, що й "гради" не скосили!
Непереможний він в бою,
бо в РІДНУ землю вріс свою.
***
Стра́ху у нього ніхто ще не бачив,
йде, мов залізний, крізь пекло і грози...
Вийме з-під серця малюнок дитячий –
... крапають тихо зрадливії сльози...
***
Гріх не пізнавши, аванс заплатили -
тіло скалічене мають до скону.
Скільки ж в цих воїнах мужності, сили!
Біль їх з'їдає – ... а мріють про ЗОНУ*!
* – про ЗОНУ АТО.
19. 10. 2014 р.