Своїй доньці Марині
до Дня НародженняХто з нас не мріяв… бігати по хвилях,
Коли не чуєш тіла і ваги?
Поперед ніг морські конають милі,
Що додає і сили, і снаги!
І враз в уяві виплива "голландець",
Що вмить долає відстані і час!..
...І ось уже наш шкіпер-гендерландець
Вітає щиро і привітно нас.
Човнів немало… Вибрали «Долорес» –
Згадалась невпокорена Іспань…
Надулось небо, починалась "морось",
Та в трюмі в нас – провінція Шампань.
І ні на що вереди непогоди:
В кампанії* і затишок, і гам…
А в закутках – і шкіперські клейноди**,
І «Ельзе Океана»*** тарарам…
… А ранком знов в дорогу невідому –
Вже синьо-жовтий прапор на кормі!
Немов ми не в Голландії, а вдома –
Все ‘дно ми – на свободі, не в тюрмі!
Як не хотілось звати дім тюрмою,
Та мій сусід готує всім ганьбу!…
...Вітають стяг проїжджі над кормою,
Картають слів російську "голитьбу»!
І мчить в майбутнє гордо наш «голландець»,
В Європу прапор прокладає путь!..
О, речники російської «бала́нди»,
Вам мрії наші й цілі – не збагнуть!
Бо ми живем не на одній планеті,
Не однако́ву вибрали судьбу:
Ви віртуальний світ у інтернеті,
А ми реальність – мир і… боротьбу!
Й закмітьте ви, прогресу відморозки:
Наш рух у Всесвіт вже не зупинить!
А ваших куцих, недорослих мо́зків
Туди не пустять зроду!.. Ні на мить!
26-28.04.2014, Leeuwarden – Kӧln
___________
*Кают-кампанія – частина човна, в якій
збирається команда для спілкування.
**Ботфорти та традиційна люлька шкіпера.
***Відомий вокально-інструментальний гурт
"Океан Ельзе".
На світлині зліва направо: внук Максим, донька
Марина і автор цих рядків на човні "Dolores",
пришвартованому на каналі неподалік від
центру міста Leeuwarden (Нідерланди).
Дім там, де ми, дім там, де тепло та любов. Хороша подорож, приємно, що український прапор радо зустрічають
Класно закінчили вірш - так бадьоро і войовничо (сильно)
Олекса Удайко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00