Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Sofa Koshka: До теми вивчення кольорів (у відвопідь на експеримент для дитячого журналу від Є. Юхниці) - ВІРШ
До теми вивчення кольорів (у відвопідь на експеримент для дитячого журналу від Є. Юхниці)
Ч-ервень травами завзято,
О-зивається духмяно,
Ж-дуть свій виліт бджоленята,
З-нову будуть мед збирати.
Б-удуть ласувать малята, та
С-мачно дякувать бджолятам),
Ф-антазійно та слухняно!
1.Читало Оповідання Жабеня Завзято, Буде Сьогодні Фантазувати.
2.Чарівний Птах Жив Замріяно, Бачив Сни Фантазійні.
Я візьму зі скрині шовк
І скрою собі мішок,
А в мішок той назбираю
Кольорових бульбашок:
Першу бульбашку прозору
Із роси що вмила зорі,
Щоби чистою була,
Як вода із джерела.
Другу - жовту і гарячу,
Щоб кульбабою цвіла.
Третю бульбашку блакитну,
Ніби з неба хтось насмикав
Свіжих літніх поволок...
Потім я у той мішок,
Що в руках тепер у мене,
Кину бульбашок зелених,
Як ліщинові бруньки,
Й повну жменю, в дві руки-
Пурпурові бульбашки...
А поверху всіх - червоні,
Ніби маків чи півоній
Ледь розквітлі пелюстки...
А коли я назбираю
І наповню аж до краю
Бульбашками свій мішок,
Обійнявши ніжний шовк,
Я молитву прошепчу...
І до тебе полечу.
Sofa Koshka відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00