Навіщо сім років навчався,
навіщо з себе я знущався?
Оті три роки у ліцеї,
суцільні неприступні скелі.
І от останній рік прийшов,
в минуле повернувся знов.
Все, як колись через 3 роки -
розгублені життєві кроки....
Не дивно, адже поруч ти,
знімаєш із небес зірки.
Я вдячний вчителям усім,
за їхню тишу, їхній грім.
За ті знання, які дали,
хвилини, що допомогли:
На все інакше подивитись,
допомогли мені змінитись.
Не знаю я чи варто було?
все так раптово спалахнуло.
В душі каміння наче брила,
у серці жмутком кров застигла.
Не знаю, та мені здається,
що серце мов у клітці б ється.
Як скло, що падає зі столу,
розбились мрії випадково.
Неначе у страшну годину,
я прагнув зупинити зливу.
На землю впали поруч з нами,
душі прозорими сльозами:
Надія й віра, дві сестри,
що колись рідними були.
Ліцей мене навчив немало,
товарищів не бракувало.
Але чомусь простіше там,
де все колись розпочинав...
Якщо б я знав у чому винен,
чого робити не повинен?
Турбують лиш похмурі дні,
серце, як факел у вогні..
Палає наче смолоскип,
здається я по повній влип...
Я мав усе й не мав нічого,
бо мав майбутнє, віру в нього.
Чимало сил своїх доклав,
але не встиг і покохав.
Раніше ніж було потрібно,
тепер нічого вже не видно.
Ти засліпила розум, очі,
схопила дні, забрала ночі.
Я не лишив собі нічого,
лиш обрій - де життя дорога.
Я не хотів, щоб сумувала-
кохай того, кого обрала.
Я наче жив і не дожив,
неначе птах без крил злетів.
Моя присутність не даремна,
якась секретна та таємна.
Мабуть, щоб у лиху годину,
не зникла ти ні на хвилину.
Нехай твоя душа розквітне,
краса ніколи хай не зникне.
Ти заслуговуєш цю долю,
як птах у клітці свою волю.
Нехай шумить, тріпоче гай,
лиш мріяти не полишай.
Залиш мені мої страждання,
яке до біса там кохання?
Якщо журба зовсім дістане,
нехай хоч лід в серці розтане.
Якщо не любиш, не ображу,
все зрозумію, не зневажу.
Залиш мені води краплину,
бо спрага вб’є в лиху годину.
А не лишиш то зрозумію,
дихання друге я відкрию.
Якщо води для всіх не стане,
душа моя нехай постане.
Така собі сухезна брила-
невже хоч трохи не любила?
для Г.І.С.
1997-1998
ID:
958144
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 30.08.2022 23:53:41
© дата внесення змiн: 31.08.2022 14:14:42
автор: Great Shadow Koala Wild Grizli (GS K.W.G.)
Вкажіть причину вашої скарги
|