А місяць серпень милосердний,
зберіга спокій і тепло,
хоч спека ще бува нестерпна,
в ньому відсутнє лихо й зло...
І дні залюблено - погодні,
і ночі зоряні ясні...
І вчора добре, і сьогодні,-
людям приємно і мені...
І місяць в небі,ніби свічка,-
посила промені свої,
свіжістю диха кожна нічка,-
ховає болі всі земні...
І мені легко,як в дитинстві,
і спогад знов мене повів,-
де небо синє і пречисте,
і тихий шелест яворів...
Згадалось поле і ромашки,
гадання й запахи степів...
І хоча жити було важко,
та не забути тих років...
Ще серпень ходить між полями,
та літо в осінь вже біжить,
часом здається,що між ними,
щось ще незвідане стоїть...
І я залюблена у серпень,
по стежці в осінь теж іду...
Молодість нам ніхто не верне,
та я і осінь теж люблю...
Пісні у осені приємні,-
хороше людям і мені...
І почуття пливуть взаємні,-
в літньо-осінній тишині...
Приємні подихи погодні,
чудова лагідна пора...
Було б ще легше нам сьогодні,
якби закінчилась війна...