В чистім полі.
В чистім полі, при долині,
Зелена калина.
Біля неї одинока,
Молода дівчина.
Вона стоїть, та сумує,
Стиха промовляє:
Скажи мені калинонько,
Де милий гуляє?
Чом до мене молодої,
Він не повертає?
Я ж давно його кохаю,
І він добре знає.
А може в краю далекім,
Іншу він голубить?
Скажи мені калинонько,
Чи мене, ще любить?
Не сумуй мила дівчино,
Не край собі серце.
Подарує тобі милий,
Любові відерце.
І козак твій, не гуляє,
За Вкраїну б'ється.
Коли поб'є воріженьків,
Додому вернеться.
А вітер, йому принесе,
Всю нашу розмову.
То й зрадіє твій миленький,
І доброму слову.
В чистім полі, при долині,
Калина стояла.
І молода дівчинонька,
З нею розмовляла...
11:40.04.01.2017.