Ти сьогодні сидиш за партою,
І робота твоя – учитися.
Ну, а може таки не варто
За науку так тяжко битися?
Вчителів тих щоденно слухати
І сушити знаннями голову?
Якось зможеш життям тим рухатись
І не слухать батьківське слово.
Та задумайся: світ змінився,
Коли ти народився в ньому,
Нова зірка в небесній висі
Привітала в земному домі!
Так живи і твори, як велено
Божим промислом долю власну.
Хай такими, як ти, заселена
Буде вся Україна красна!
Стань творцем і душею, й розумом,
Вмій таланти свої задіяти.
Хай довкола суцільні грози,
Все одно будем зерна сіяти.
Не лінуйся, дитино, вчитися –
Ти для цього у світ покликана,
Щоб відбутися, щоб звеличитись,
Щоб призначення неба виконать!