Ніч на землю як по морю,
В човнику спустилася.
Сонце згасло, тихі зорі
Світлом засвітилися.
Сон з дрімотою тихенько
В подорож зібралися,
В діток милих і маленьких
В колисках гойдатися.
Спи синочку, засинай,
Мій маленький янголе!
В сон казковий поринай,
Втіха моя, соколе!
Хай присниться тобі лебідь
Із зіркою яскравою,
Хай завжди тебе розрадить
Піснею ласкавою.
Хай присниться тобі сонце
З променями теплими,
Серцю буде охоронцем,
Не дає замерзнути.
Хай присниться тобі коник
В долині зеленій,
Може будеш ти полковник –
То хай незнищенний.
Хай ті біди і нещастя
Ідуть стороною,
Сон з мішечка сипле щастя
З долею ясною.
Спи синочку, засинай,
Скарбе мій, єдиний!
В сон казковий поринай
З ангелом незримим.
Ангел завжди за тобою,
Впав ти чи піднявся,
Материнською любов’ю
Всі рани загоє.
Спи синочку, засинай,
Щастя ти безцінне,
В сон казковий поринай,
Лихе хай загине.