Ні пані, ні цариця, ні коханка,
Ні жриця у жертовного огня,
Лиш бранка, усього лиш тільки бранка
І лише Бог тобі і судія.
Тепер вже ні від кого не залежать
Твої розчарування і плачі –
Все вибрала сама, все, як належить
І ти не скиглиш на чиїмсь плечі.
Все вибрала сама. І цю неволю,
Яка солодша найсолодших снів,
І долю цю, і цю гірку недолю
У плетиві важкодоступних слів.
І злети крихітні й важкі падіння
І все, що обіцяє цей полон
Поезії. Лиш наберись терпіння
І думка хай не знає перепон.