В зеркало по целым дням девушка смотрела:
Подрисовывала справа, поправляла слева.
-Только краситься умеешь,- упрекал папаша:
-А сидишь на моей шее- шла бы лучше замуж!
И пошла на пользу дочке папина наука:
Кормит он теперь ее, зятя и двух внуков.
Оригинал:
СЛУХНЯНА ДОНЯ
Днями цілими в люстерко заглядала діва:
Підмальовувала справа, підправляла зліва.
Батько злився: — Фарбуватись — ти одне лиш тямиш…
Та сидиш на шиї в мене. Краще б вийшла заміж.
І пішла дочці на користь батькова наука.
Він тепер її годує, зятя і онука.