Дякую Віктору Ох(у)
за натхнення.
Ваша величносте - Всесвіте,
Що ви сховали в рукав?
Що там в долонях пестите?
Нам недосяжне в роках.
Як недосяжне й у вимірах,
В нашім короткім житті.
Та неодмінно ми вирвемось
З ті́сних оков і страхів.
Зорі нам будуть каміннячком,
В буйнім шумилі Світів.
Світлі надії ще здійсняться,
Прагнення - і поготів.
..........................................
Ваша величносте, Всесвіте,
Що ви сховали в рукав?..
........................................
Сьогодні Ваша похресниця
Серед Галактик блука.