Одного разу у моїм житті
це станеться.
Зарано чи... запізно?
Мене ти спалиш
у своєму вірші
як відьму.
....Назбираєш хмизу,
і вихлюпнеш
в багаття
олії і меди моєї віри
.....у тебе....
Гори, знецінене й заплутане безладдя
листів та почуттів!
.......Чи я мовчатиму тоді
......в огні?
Чи, може, тільки зойк
зірветься з вуст моїх
і обірветься,
торкнувшись хвилею
востаннє
твоїх губ?...
Легкозаймисте плаття
поглине полум"я
десь в третьому рядку
сумного вірша...
.....А вже в шостім я,
крізь дим повстяний,
охоплена бажанням все скоріш скінчити,
тобі назустріч
руки простягну,
и кину чорні ягоди й перлини
до ніг.... -
ні, не на пам"ять,
а лише тому,
що не мої вони –
Не маю права
з собою разом знищити частину
твого......
......А вже в дев"ятім
мені не буде боляче та гірко...
А душа
побачить віадук
над прірвою
й піде
в навіпрозоре й прохолодне небо -
....оголена до нитки
і свята..
.....А в одинадцятім рядку
хтось скаже "досить"!
...І я...
...згорятиму і воскресатиму...
закономірно, бездоганно та велично
поміж рядочків
твого творчого життя...
Така, як є.
Твоя.