Вечером синим, вечером лунным
Был я когда-то красивым и юным.
Неудержимо, неповторимо
Все пролетело... далече... мимо...
Сердце остыло, и выцвели очи...
Синее счастье! Лунные ночи!
Cергей Есенин
Супермісяць, Супермісяць* –
Позолочені всі вісі –
Полюси, а ще й екватор –
Ніжно-владний алігатор!
…Таке явище давно
Не дивилися й в кіно…
Нам би таких супері́в,
Щоб, кохаючи, упрів:
В перигеях, в апогеях
(Хай не мостяться тут геї!)
Многократно, та не раз,
Просто так і – в зміні фаз…
І щоб те нічне світило
Володіло, як Гатило,
Завойовувало світ –
Без кордонів, віх і меж…
Хай буяє буйний квіт
В небі яснім… й тверді теж!
Тож засіємо тим квітом
Зиму, Осінь, Весну й Літо!
Й не в обіді буде Бог,
Адже радив жити вдвох,
Як Адам і скромна Єва –
Хай король чи королева,
А чи миша, чи то – воша,
Щур, горобчик, чи то ***
А чи то бабка Степанида…
Аби кров була хороша!
Здай аналізи на СНІД
І готуй… смачний обід!
Головне, щоб все – в законі:
Запрягли щоб… свої коні
І щоб – знову, знов і знов…
Не згасала в нас любов!..
А як згасне – не поможе
(А на те все більше схоже –
Уряд взяв туди вже крен!)
Вам і місяць-“супермен”…
27.09.2015
_________
*В честь днів вересня, коли наш супутник
наблизився до Землі, що якось допомогти
своїй сусідці й матері (по орбіті - в
перигеї). Одну із версій такої допомоги
озвучує автор. Важливо, що одночасно
відбувається і його затемнення. Та то
вже інша історія (версія Б). Читаємо...
Обидві версії сподобались.Одна з гумором,друга більш духовна.Поцьому,бути в гуморі і мислити філософськи - не кожен вміє...Та ще й не просто говорити,а говорити віршами...Ви ,батєнька,ГЕНІЙ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!!!! І не посилайте мене спать!!! Може в мені теж геніальність народжується... З теплом!
Олекса Удайко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ой, упаду... і обмажусь... У тебе, Валюша, почуття гумору фонтанує! За нього!
Ой,де ж взять тих суперів,щоб ,кохаючи,упрів??? В цьому сказі трохи "гониш" і царицю так дракониш!У всьому винне те світило,що всім мізки засліпило!Віршик класний ...знов і знов!І не згасне в нас ЛЮБОВ!!! З теплом!
Олекса Удайко відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
В час такий вже треба спати,
А не коменти писати...
Спати, спати знов і знов,
Щоб не згасла в вас любов!