О скільки мук, зазнала ти лілеє!
Скрізь пройдені віка, і попитки знущань
Молю все я тебе, моя ти Батьківщино
І злагоди тобі, живи у світі миру.
Всі муки що зазнала, моя ти Україно,
Ці війни що нещадно, вели у бездноту
І попитки знущань терпіла ти нескривно,
І попитки часів жила ти в бідноті.
Але ти це стерпіла, сі муки і страждання
Що згинули разом, у річці часоті.
Повстань моя рідніше, моя ти Україно!
Скрізь постаті прекрасних тобі туди іти...