все те що мало виміри - змалій
і вийде крапка миршава і вбога
ні глибини ні висоти нічого
лиш чорна дірка - горизонт подій
від горизонту тягнеться дорога
із жовтої бруківки чи надій
колишня зірка котиться по ній
маленька притягальна і волога
останнє - це припущення хитке
поети в астрофізиці не дужі
втім коли й ти захочеш щось таке
дивися і на небо і в калюжі
а як знайдеш схились і присвіти
побачиш може дірчаті світи