Зупинитись на мить
Хвилинно -
гІрко пахне полИном.
Десь з Півдня.
Пів дня
піяли півні –
будили Сонце
з-за гілля
і Правду
в неділю.
Земля-породілля
терпне євшан-зіллям*...
Руки до лона
Навспак приладає –
Ридає
травнем та грозами –
викиднів загрозами.
Темно-зеленим чорнобилем*,
роками, на сльОзах-рОсах
настояним
вмитися,
з чужинським
абсентом*-вермутом*
злитися.
Попелом присипати
очистити
Зрана всі рани
Зоряні...
Міцним Чоловіком
Зорана
Рідна Моя Земля.
Скопана, зпушена
І засіяна –
До клаптика задіяна –
Вірою та Мріями.
Богами призначена
Родити Зернами й Зіллями,
чебрецем й полинОм пахнути...
...не втратити б...
*євшан-зілля, чорнобиль - різновид полину
абсент, вермут - іншомовні назви полину