Яка в тебе дилема, дитино, чи бути, чи не бути?
Кого примарно заохочити, кого реально позбутись?
З ким розділити всесвіт, кого за грати запхнути?
Як поводитись чемно, яку дурницю утнути?
Немає бажання жити довго
Чи просто нема з ким спати?
Гадаєш, що є хтось, десь, колись
Тобі це потрібно знати?
Хто зможе тебе зі смертю розлучити
Коли не кохала і нема з ким себе заручити?
Коли разом з собою ти бути не в змозі
Якщо не в тій черзі, не на тій дорозі?
Раптом на думку самотню спало
Що все в тебе є, але цього замало.
Але цього замало
Всього цього замало
Яка в тебе проблема, мала, що її лезом вирішуєш?
Яка в тебе доля така сумна, що не вмієш прийняти рішення?
Які кошмари, лабіринти бачиш уві сні?
Які потвори, уроди, дебіли в твоєму житті?
Немає бажання жити довго
Чи просто нема з ким спати?
Боїшся, що є хтось, десь, колись
Але його тобі не впізнати?
Хто схоче тебе зі смертю розлучити,
Коли не кохала і нема з ким себе заручити?
Коли разом з собою ти бути не в змозі
Якщо не в тій черзі, не на тій дорозі?
Раптом на думку самотню спало
У тебе нічого нема, окрім того, що зламалось
Окрім того, що зламалось
Воно насправді зломалось
Чи то зненацька весела, чи то занадто похмура
Якщо не ллєш собі сльози, то бьєш головою у мура
Коли дурними вжитками життя собі, тільки собі, ламаєш
Не усвідомлюєш лише одне, чуєш - життя триває!
Немає бажання жити довго,
Чи просто нема з ким спати?
Гадаєш, що є хтось, десь, колись
Тобі це потрібно знати?
Хто зможе тебе зі смертю розлучити
Коли не кохала і нема з ким себе заручити?
Коли разом з собою ти бути не в змозі
Якщо не в тій черзі, не на тій дорозі?
Раптом на думку самотню спало
Що все в тебе було,але ти все зламала.
Але ти все зламала
Ти сама все зламала.
емоційно навантажений, але читається легко, як музика. але там мікроопечаточки, перечитайте (якщо то не авторське).
Дмитро Барзілович відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дякую дуже. Це так незвично, але приємно. Себто, впізнавати людей, які ось зараз відчувають щось таке, що для тебе закінчилося багато років тому.
А мікроопечатки я б передивився, але в мене є внутрішня заборона. Я навіть намагаюсь, щоб мої оті пісні мені й на очі не спадали. Не можу зрозуміло пояснити, але от відчуваю, що може я б захотів там покреслити деякі слова або рядки, а цього робити я не повинен.
Може трохи пізніше я передивлюсь. )) Ця "Дилема", до речі, була першою з циклу пісенної лірики, як я її назвав, і може самою щирою...
Дмитро Барзілович відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Ну, от як життя - є простір невимірюваний, а горизонт постійно віддаляється, то й таке трапляється, що тільки ВОНА САМА все ламає. Це нехарактерне, напроти - дуже специфічне. Але ж саме цьому вірш присвячений.