Соната
Ісусу Христу, сяйву Іпостасі Отчої,
і Пречистій Богоматері —
світло присвячується!
1
Вчора інакше тактувалось
віття.
Весна? А що?
сторч і нахильці
п’ють —
поліття! — й проліття!!
Все пʼє! — не лише віття
І їдь, лети… біжи!
і ненароком
те візьми й переможи
якщо ті очі сяють
й світять,
Боже!
а музика все припарканена
й ще незумисно їй
скажи…
до-слівне перемелюється — жить
музика плаче стиха
їй – ще скажи…
2
То ви ніби качалки тихі.
І макогони стали слухачами
що ви і —
по паркетах
й на кімнатах
задеревʼяніли…
чи й дерев’яно стали стукачами
об що то стукаєтесь?
я — ваш вихід
( в війні чоловіків з жінками)
Це сердечність
чи стало тихо?
це — слово вас не обігнало…
чоловік обігнав?
жінка обігнала?
і не одна
це був ваш вихід
чи й стало тихо
це — слово
вас
не обігнало…
чоловік нехай трима
любов’ю Христа
свою жінку
Господи, хоч би міста
Не окачалило
Щоб серце —
Слухом стало!..
3
Про що спірея
ну як я неправильна
тут прихудожнившись
враз натякає?
над — «синій-та-електрик»?
над —
«синій, та електрик»
вхід в безмежжя
— вхід із раю…
безмежжя безбережності розмаю
в синь нагнітає
проте
цвіте
понижче — май і
мається!..
15.05.2024,
Київ —
третій вибір Богоматері