Будь русалкою у морі, та не на землі,
Використовуй силу пінного прибою.
Мушлею торкнися вух тонких,
Почуй спів птаха, що над головою.
Будь птахом в небі, та не на землі:
Лети на крилах з вітром,
Наче ти Стрибог
Впади в безодню і взлети,
Віддавшись до кінця меті.
Будь Посейдоном в океані, та не на Землі:
Відчувай силу власного тризубу.
Молюсків почитай та низько поклонись,
Вони зробили тебе Богом.
Як треба - ікла випусти та захисти,
Як треба - опануй себе і з милістю прости.
Будь Русалкою у морі, а не на Землі,
Просто Будь собою.