Зустрілись якось двоє друзів –
життя добряче потріпало.
А щоб вони не сумували –
шалені зміни їм послало….
Сиділи, як завжди в дворі,
на лавці пиво попивали.
А для солідності вони:
щоб не з горла - взяли бокали.
Червоні пики їх пропиті,
очима тупились в підлогу.
Носи синючі та розбиті –
додому нюхали дорогу….
Один освіту гарну мав,
безмежні подавав надії.
Ще й дисертацію писав –
були життєві плани й мрії….
Робота гарна та дівчина,
впіймав удачу він за хвіст.
Яхти не мав, була машина
та трішки був авантюрист.
Другий у школі розважався,
ледь 9 класів закінчив.
Плював у стелю й матюкався
та в ПТУ все ж поступив.
Не з тими друзями водився,
горілку пив, по бабам шлявся.
На дні життя він опинився –
накласти руки вже збирався….
На перше квітня персонажам –
звалився жартома презент.
Залишив хтось на їхній лавці-
вночі із баксами конверт….
Швиденько другий "митекнув"
та «геніальний» видав план:
В обмінник першого смикнув….
сказавши - тихо ти, болван….
Спочатку гроші обміняли,
потім за планом у бутік…
Костюми там собі придбали,
взуттям довершили той шик.
Зняли собі дорогу тачку,
замовили ескорт з дівчат.
Лишили грошиків заначку,
та привели себе у лад.
І щойно вийшовши з салону,
там де наводили красу.
Поважно сіли у машину,
пустивши радості сльозу.
Заїхали дівиць забрали,
надалі все за планом йшло…
У казино попрямували,
хотілось дуже та пекло….
Фортуну спробувати власну,
зірвати куш на все життя….
Долю полишити нещасну –
довести справи до пуття….
Зайшли до казино як Боги,
блищить рулетка, як магніт…
Дівчата гарні, довгі ноги.
адреналін, як динаміт….
Усе за планом, все чудово,
новеньким вкотре вже везе.
І цифри крутяться драйвово….
яхта із мрій до них пливе….
Аж тут зірвався врешті перший,
кричить сміливо на весь зал:
Ми на зеро усе поставим:
ти надто довго керував….
Другий спочатку здивувався,
бо думав - він той править бал.
В обійми долі все ж піддався,
бо перший розум більше мав…
За мить рулетка закрутилась,
упевненість змінила страх.
Нарешті кулька зупинилась –
стемніло у обох в очах….
Гроші в зеро перетворились,
десь дам, як протягом знесло…
Раптово казка припинилась –
другий спитав: що це було?!
А перший мовив через зуби,
з тобою двічі ми знайшли.
Пробач мені, що сумнівався –
ті гроші нашими були….
Мораль до прикрості проста -
знайдеш із дурнем пів мішка.
З розумним втратиш ти сповна -
різниці справді, жодної нема.
Коли зустрілись оті двоє,
розумний був, та був дурний.
А бовдури - вони обоє,
як не крути – досвід сумний.