Якби я все це міг збагнути
і голос ніжний твій відчути.
Твоє волосся кольорове,
твоє обличчя, твої брови.
Твою красу, що завжди сяє,
вона мов сонце зігріває.
Мене для тебе не існує,
інший голубить і цілує.
Інший кохає, а не я-
любов його, а не моя:
Тебе зігріє і розважить,
а почуття моє не важить:
Для тебе мідного гроша,
але не вмерла ще душа.
Не вмерли мрії, сподівання,
але у відповідь мовчання.
Я все стерплю, усі незгоди,
усі здолаю перешкоди.
Лише б з тобою поруч бути-
тебе невзмозі я забути.
Благаю мила озирнись,
до мене краще придивись.
Невже не бачиш і не чуєш,
чи може ти також сумуєш?
для Г.І.С.
1997-1998