ЛЕВ ТА СОБАКА
(Байка)
Ось до Лева одного разу
Прийшов собака на образу,
Став його на бій визивати.
Лев продовжував позіхати,
На нього не звернув уваги.
Тоді собака без поваги
Почав гавкати та злитися:
- Якщо ти не будеш битися,
Тоді я піду і розповім
Про це все друзям усім своїм.
Скажу я їм: «Ось, подивіться,
Як мене сильний Лев боїться!»
На що Лев відповів найкраще:
- Нехай мене засудять краще
Собаки за те, що боюся,
Ніж леви за те, що здаюся
І тільки з собаками б’юся.
10.08.2022.