Хотіла, не зуміла, не змогла
Віддати все, що берегла для тебе.
Торкалася холодного крила,
Вдивлялась у вечірні зорі в небі.
У всесвіті відмірила думки.
У дивних мріях марила тобою.
Писала в ніч сумні свої рядки
Чужою, неслухняною рукою.
Любила, цілувала і жила
Примарою, шукаючи відради.
Втішалася, як мавка лісова
Квітками, без любові і без зради...
Хоч вірила, не мстила не ішла
Тебе шукати, долю чаклувала.
Торкалася холодного крила,
Так жадібно лише тебе кохала.
(Лариса Мандзюк.)
14. 07. 22. м. Львів.