За селом працюють в полі старий батько й син.
Сіно там вони скиртують і врожаєм сим
Старий батько все радіє. На фоні дерев
Син старається і сіна вилами бере
Більше ніж того потрібно, створюючи тиск,
Вила гнуться і щоразу чути легкий тріск.
Раптом вила так зігнулись, як в воді судак,
Й від ваги з великим тріском зламався держак.
Син, схопивши вил тих рештки, до батька побіг
І сказав до батька, ледве стримуючи сміх:
«От я сильний! Подивися!». Глянув те старий
Й каже: «синку, ти не сильний, то ти геть дурний!»