Кент Заморський.
За глибокими морями,
За високими горами,
Там де в преріях мустанги –
Оселились круті янки…
Туди тягнуться небогі,
Обплював чужі пороги…
Тверді бакси заробити,
Щоб на світі краще жити.
Де не глянете – повсюди,
Розлетілись наші люди:
Долі кращої шукають,
Чужі скріпи прославляють!
Бо за гривні – хлебнеш горя,
Не доїдеш і до моря…
Раз – лишився…будеш лямку
Волочити до нестямку!
Жінки гарні… злиднебродом,
Обізвуть тебе з народом…
Не відмолиш свою душу,
Хоч тряси її як грушу.
Навіть, деякі подруги,
За грошІ терплять наруги,
А в одній… (шикарна леді!)
Тільки шекелі у моді.
Хто за довгими рублями…
(Не навчили їх граблями!)
Хто – юаню гордість прОдав,
За китайця доцю видав.
Тіло там,.. а душу гріє –
Найславетніша надія:
Заробити на хатинку,
Щоб ростити в ній дитинку;
Щоби рідну мову знала,
Щоб родину поважала…
Йдуть на гріх і продаються,
Часом з демоном зі ллються:
Хто за злотий, хто за – євро,
Замість лілії, мов тавро,
На плечах завжди відзнаки –
Синяки від губ…Подяки!
Це не я …. Повірте, люди –
Від товариша пригоди(причуди)
Він колись був Новоградський,
А тепер він – Кент Заморський!
Не повірите! Хто знає!
День народження гуляє
В один день і тому ж місті,
Звідки Леся...Думи чисті!
Дорогі друзі, привітаємо з Днем Народженням нашого дорогого Леоніда (Новоградця) І вшануємо пам’яттю Великого Українського Поета – Лесю Українку. Рівно 150 років вона народилась в м. Новоград-Волинському. Уклонімся їй!