Тоді в хліву стояли лиш воли,
А ще сумирні й мовчазні ягнята...
Так, звісно, там була Пречиста Матір,
Бо Їй у хаті місця не дали...
Прийшли за зіркою волхви-знавці.
Подарували ладан, злато й смирну.
Як Богу, як Царю і як надмирно
Вмираючому... Знали мудреці.
А пастухи дослухалися слів
Тих, ангельських, і серцем вняли вірі,
Що слава в Вишніх Богу й люди в мирі
Всі до Христа із темних вийдуть снів.
А зараз сніг і храм... Моє єство
Наповнюється радістю та щемом.
Бо Той, Хто подарує всім прощення,
Рабом прийшов. Таке було Різдво.
07.01.2020