Залізниці, шосе, магістралі...
В результаті невпинних робіт -
В сіть з асфальту, бетону і сталі
Ми зловили себе і наш світ.
*
Роздоріжжя, мости, перехрестя -
Надскладний лабіринт. Для заблуд
Тут за кожним зворотом знайдеться
Бездоріжжя або глухий кут.
*
А за компасом, сонцем, по зорях,
Різних знаках, в підказках людей, -
В безкінечних швидких коридорах
Вже дорогу й сам чорт не знайде !
*
Але в технологічну епоху -
Навігатор веде нас на ціль,
Хоч і вкаже маршрут - не дорогу ! -
Ми прямуєм за ним, як сліпці...
*
Та завжди́ за сигналом із серця,
Ми знайде́м найріднішу з адрес,
Коли в грудях від радості б'ється
Наш найкращий в житті GPS.