Зітхнеш: нічого в Україні
Та й особливого нема...
А ліс, поля і гори сині,
Два моря і своя земля?
Річки, озера, степу трошки,
Карпати й Крим - усе курорт...
Посеред жита мак й волошки,
Садок вишневий - натюрморт,
Церкви, костьоли, замків жменька ,
Калина й нива - ось типаж.
І мова, як навчила ненька,
Що лиш підкреслює пейзаж...
Та ти заглянь у очі сині,
В яких уся небес блакить!
І вишиваночка із скрині.
Ну як це можна не любить?!