Поглянь на світ квітучий весняний:
Он місяць з срібних ниток в'яже думу,
А ти такий, до болю, мовчазний,
Блакить очей заслала хмарка суму.
Я знаю: ніч не наша й ми чужі,
(Твоя байдужість стала поміж нами).
І в пісні солов'їній - плач душі,
І гіркнуть трави, зрошені сльозами.