Стій!Зупинись.Почекай...налаго́дь
Пускові механізми
своєї уяви
Стій!Зупинись.Почекай...і заходь
У світ сюрреалізму
- всебічно яскравий.
*
Стій!Зупинись.Почекай...обернись-
Та ти ж втік вже від себе
і власної тіні!
Стій!Зупинись.Почекай...подивись:
Невагомий шмат неба
повис в павутинні.
*
Стій!Зупинись.Почекай...і почуй:
Серед листя і гілля
шепочуть примари
Стій!Зупинись.Почекай...і з'ясуй
У яке божевілля
складаються хмари.
*
Стій!Зупинись.Почекай...розгадай
Невідомі предмети
в грі світла і тіні
Стій!Зупинись.Почекай...розпізнай
Сміхотворні портрети
в німому камінні.
*
Стій!Зупинись.Почекай...зазерни
До калюж,які мають
захмарні глибини
Стій!Зупинись.Почекай...прожени
Сивих привидів зграю
народжених з диму.
*
Стій!Зупинись.Почекай...розшифруй
Карти інших світів
із настінних обдовбин
Стій!Зупинись.Почекай...домалюй
До незнаних слідів
фантастичних особин.
*
Стій!Зупинись.Почекай...не вважай
Ти себе божевільним
(та й це не зашкодить)
Стій!Зупинись.Почекай...просто знай:
Це "заходить" усім нам
- не в всіх лиш проходить!
*
Стій!Зупинись.Почекай...сфокусуй
Налаштовану призму
своєї уяви
Стій!Зупинись.Почекай...і прямуй
В дивний світ алогізму
- всебічно цікавий.
Стій! Зупинись...Почекай...