Не шукай в рядках подвійний сенс,
Не написано незвичним шрифтом слів.
Серед аркушів паперу і думок,
Не знайдеться правди навіть і шматок
Не вдивляйся в літери чужих казок -
Не було й немає там твоїх зірок,
Лиш крихкі надії сторінок
Спогади зачинять на замок.
Не будуй ілюзій у листах -
Серед ніжних спогадів в очах.
Не відправлені листи по адресах
Чорним кредом розійдуться в тиражах.
Не заточуй марно олівці,
Ми не змінимо історії сюжет.
Закарбовані у дотики тинет,
У книжках залишимо сонет.
Не шукай у вчинках аксіом.
Передбачений життям легкий урок -
Нумерацію ведемо помилок,
Нам до істини всього лиш крок.