Закони людей
Головний закон:
Вівці породжують овець.
(Траву жують і люблять настанови).
Вовки породжують вовків.
(На здобич будь-яку готові).
Свині породжують свиней.
(Товсти́х і безпардонних).
Корови породжують корів.
(Цицькатих й монотонних).
Змії породжують змій.
(Слизьких і лицемірних).
Козли породжують козлів.
(Простих й високогірних).
Мавпи породжують мавп.
( Кричать, цінують все блискуче).
Щурі породжують щурів.
(Вони де є, там біди неминучі).
***
Зноска - пояснення законів:
Список усіх істот насущних
в людей, звичайно, є,
але на перших вісім пунктів
розгорнуте досьє.
Людей конкретно і по суті
цікавлять лиш прості зразки:
маленькі очі, великі груди
і гострі зуби й язики.
Тому що переважна більшість
в захопленні від простоти.
Кому не притаманна іншість,
які бояться доброти.
Вся решта файлів у архівах.
Енциклопедія тварин
й комах зразкових поведінок
................................................................
у віршах, піснях, на полотні картин.