Всіх своїх друзів і поетів
Віітаю з Новим роком, що
бреде до нас, продираючись
через лісову гущавину і замети…
Під ялинку кладу свої «мудрагелики»
як жартівливі, але корисні побажання…
ВСІМ ПОЕТАМ –
класикам і… не дуже!
Поети – «законники» слова,
cкажу вам, читачу… Якраз –
коли є ідея, і мова…
І рими, і ритм – про запас.
Ідея приходить зненацька –
шукай трібні образи! Дій!
Вагань тут не треба багацько:
фантазія – творчості вій*!
Не треба віршів про погоду –
вивчаю щоденно прогноз!
Й газетярський стиль – не в угоду:
пощо бредослівний пронос?..
А ще: нецікаві присвяти,
який би не був ювілей –
це там, у компаніях м’ятих
розхлюпуйте мід і єлей…
Іще одна річ делікатна
хвилює ло скону мене…
Бо то вже є тема «відкатна»,
що кожного з нас не мине...
Усе, що додумано, зайве:
поетова річ** - як оргазм!
Ловіть словотворення кайфи:
канони тут –
сущий маразм!
В ходу – поетичні дуелі:
вони нам загострюють зір…
Вода мов джерельна із гір –
премудрі Хайяма газелі
(по праву гордиться ним Схід) –
цінніші оракулів від...
Такі ось мої мудрагелі,
немов солов’я "дикі" трелі…
27.12.2018,
Kln,BRD-рія
_________
*Тут – як магічна сила майстерності
**Позиція. поведінка, діяння.