Чому нас нищать стільки літ
І скільки ще триватиме наруга?
Чому, відколи білий світ,
Нащадки мокші створюють напругу?
Чому готові ми терпіть,
Свавілля і знущання їм прощати?
Ще скільки будем, ви скажіть,
Козацьку кров невинну проливати?
Чому творили геноцид
І стільки душ невинних загубили?
Ще й нації - наш кращий цвіт,
На соловках , в катівнях заморили?
Чому гібридну злу війну
У нашій Україні розпочато,
І дорогу таку ціну
За нашу Волю і Свободу взято?
Чому забрали у нас Крим
І нищать земляків в донецьких землях?
Чому і дітям, і старим
Немає спокою в своїх оселях?
Чи не занадто ми м’які
До цих нащадків Чингізхана?
Чи може нам не дорогі
Чесноти? Чи не кровоточить рана?
Чи не пора сказати: « Годі ! »
І вимести сміття усеньке з хати?
«Вмастити чоботом по морді» –
І лиш тоді ми спокій будем мати.