Слова до музики
- Засинай, засинай, внученько рідненька,
Сонечко злотавеє, моя дорогенька.
Засинай, засинай, дитинонько мила,
Над тобою, любонько, дідусеві крила.
Почепив, почепив на колиску зірку,
Щоб в житті дитиночці не бувало гірко.
Заяснить, заяснить онучаті стежку,
Світлим гаптуваннячком вишиє мережку.
Ой, люлі, люлі, сонце. Ой, люлі, люлі, спи.
Цілував, цілував білесенькі ручки
І у долі випрохав щастя для онучки.
Милував, милував ніженьки пухкенькі,
Прикладав до п'яточок капці золотенькі.
Розганяв, розганяв хмаровиння з неба,
Бо дитяті сонечка якнайбільше треба.
Та просив, та просив вітер не шуміти,
Бо дрімає ясочка, годі гомоніти.
- Гойда-да, гойда-да, наше світле диво,
Ми засієм радістю й благодаттям ниву.
І зросте, і зросте дівчинка-зоринка,
Втішиться родина вся і Вкраїна-ненька.
Засинай, засинай, внученько рідненька,
Горличко крилатая, дівчинко маленька.
Засинай, засинай, втіхо люба й мила,
Над тобою, серденько, дідусеві крила.
Ой, люлі, люлі, сонце. Ой, люлі, люлі, спи.